Leer ons beter kennen op de Open dag

Open Dag

Ben je professioneel actief, maar wil je je verder blijven ontwikkelen binnen het grafische vakgebied? Of wil je juist een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen?

Het Plantin Instituut voor Typografie biedt een tweejarige posthogeschoolopleiding aan voor professionals, met colleges op zaterdag. De onderwerpen variëren van prepress tot industrieel binden en van artistieke druktechnieken tot web design. Alle colleges kunnen ook apart gevolgd worden als korte module.

Het practicum Boekontwerp organiseren we op vrijdag. Je leert er verschillende methodes onderzoeken om tot een goed navigeerbaar en prettig leesbaar boek te komen. Het practicum Type design, gegeven op woensdag, is uniek in zijn soort en trekt een internationaal publiek van letterontwerpers aan.

Op zaterdag 2 juli 2022 houden we onze open dag en dit is hét moment om je te informeren over het opleidingsaanbod. Je kunt het lesmateriaal inzien en het afstudeerwerk van de practica. We zullen je laten zien hoe we het voorbije jaar ervaring hebben opgedaan met hybride onderwijsvormen.

De editie van dit jaar wordt gehouden in drie sessies met telkens maximaal acht deelnemers. Je kan ook aan de sessies deelnemen via Zoom. Na afloop (of vooraf) kan je het museum bezoeken.
11 uur en 15 uur: Nederlandstalige infosessie. 13 uur: Engelstalig.

Docenten:
Dr. Frank E. Blokland is beschikbaar om 13 uur om op vragen te antwoorden over de Expert class Type design.

Enthousiast geworden? Schrijf je in met een mailtje naar plantin.instituut[at]antwerpen.be en we maken met jou een afspraak.

Past deze datum niet voor jou? We maken graag een afspraak voor een sessie een-op-een, ter plekke of via Zoom. Contacteer ons.