Kalligrafie en lettering

Een nieuw tweedaags college, gegeven door Brody Neuenschwander.
Binnenkort kan u hier meer info lezen over dit college.
Handtekening Brody Neuenschwander
kalligrafie


DOCENT

Brody Neuenschwander

BIO

Brody Neuenschwander is een kalligraaf en tekstkunstenaar. Het woord kalligrafie roept associaties op met monniken en scriptoria. Zijn werkterrein echter reikt van kalligrafie op papier en canvas over beelden in gelaserd metaal, gips of glas tot textiel, film, video-installaties en zelfs live performances.

In zijn werk toont hij een diepgaande interesse voor de verschillende betekenissen in visuele taal, waarbij hij onophoudelijk experimenteert met de vormen en beelden in onze schriftcultuur, en daarbij constant balanceert op het scherp van de snee tussen woord en beeld. Schrijven beperkt zich bij Brody Neuenschwander nooit tot papier; het vindt even gemakkelijk zijn weg op canvas, op architectuur als op de menselijke huid. Het intrigeert hoe hij het geschreven woord van een kleine, zelfs intieme grootte vertaalt naar monumentale ruimtes. Hoewel hij voortdurend nieuwe vormen en technieken in zijn schrijven gebruikt, blijft zijn eigen signatuur daarin steeds aanwezig.

Onder meer de Amerikaanse, Britse en Belgische overheid zijn klanten van hem, naast de universiteit van Princeton, modeontwerper Dries Van Noten, productontwikkelaar Marcel Wanders, het Rijksmuseum in Amsterdam, en privé-verzamelaars wereldwijd.
Zijn samenwerking met de Britse filmmaker Peter Greenaway beslaat 25 jaar, waarbij hij de kalligrafie en tekstkunst verzorgde voor film als Prospero’s Books, en The Pillow Book en voor opera’s als Writing to Vermeer, Columbus en Writing on the Water.