Plantinia rekent op uw steun

Plantinia wil je ook in 2019 weer de kans bieden om toe te treden tot een professioneel netwerk voor typografie. Onze samenkomsten, studiebezoeken, academische zitting en dergelijke meer staan open voor alumni, docenten en sympathisanten die voor een kleine bijdrage zich kunnen aansluiten als PlantinGezel of PlantinGenoot. De bijdragen voor Plantinia helpen het Plantin Instituut voor Typografie tegelijk om de terugloop in subsidies goed te maken.

De bijdrage als PlantinGezel bedraagt 30 euro of als PlantinGenoot 200 euro per jaar. Graag ontvangen wij jouw gekozen bijdrage op rekening BE04 4098 5623 7131, BIC KREDBEBB – onder vermelding van ‘PlantinGezel’ of ‘PlantinGenoot’, je naam en e-mailadres. Let op: we hebben een nieuw rekeningnummer sinds dit jaar.

In de tabel hieronder sommen we de vele voordelen op waarvan PlantinGezellen en PlantinGenoten kunnen genieten. Wij hopen dat velen zich zullen aansluiten en dat we jullie binnenkort mogen verwelkomen.

Plantin
Gezel
Plantin
Genoot
Activiteiten 2019 voordelen voordelen incl. partner
Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 19 januari 2019, om 13 uur, in de expozaal van het museum
Studiebezoek op zaterdag 9 maart aan het atelier van de ervaren boekbinder Gijs Wortel, in Someren (NL), van 11 tot 16 uur.
Geleid museumbezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Grotesken’ van het Museum Plantin-Moretus, door Virginie D’haene, een van de projectleiders van de tentoonstelling. Een exclusieve traktatie  voor PlantinGenoten. Vrijdag 10 mei 2019, om 10 uur en om 11.30 uur.
Academische zitting met receptie op zaterdag 5 oktober, om 10.30 uur.
Opening tentoonstelling met afstudeerwerk Expert class Type design en Expert class Boekontwerp
Studiebezoek aan drukkerij Graphius in Oostakker op vrijdag 29 november van 10 tot 12 uur.
Geleid museumbezoek aan de vernieuwde drukkerijafdeling van het Industriemuseum (vroeger MIAT) in Gent, op vrijdag 29 november van 14.15 tot 16 uur. Een exclusieve traktatie voor PlantinGenoten.
Publicatie voordelen voordelen
Een gelimiteerde uitgave van het instituut, gratis voor Plantinia gratis gratis
Uitzonderlijke kortingen voordelen voordelen
Practicum InDesign, op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni, van 10 tot 16.40 uur. PlantinGezellen en PlantinGenoten hebben korting 10% korting 30% korting
Zomertyposium Initiaal op zaterdag 31 augustus om 10 uur,
met drie sprekers, een typosiumprent en een zalige lunch
10 euro korting 10 euro korting
Gratis college voordelen
PlantinGenoten mogen één collegedag van de Expert class Typografie & Vormgeving mee volgen, volledig gratis.
Maak zelf een keuze uit het collegerooster van 2019. Je dient enkel vooraf in te schrijven bij het secretariaat. Neem daarvoor met ons contact op.
gratis
Lidmaatschap van de Vriendenkring van het MPM voor 2019 voordelen
Dit lidmaatschap geeft je recht op:
– gratis toegang tot MPM en alle stedelijke musea voor de permanente collectie;
– reductietarief voor de tijdelijke tentoonstellingen;
– 15% korting op publicaties van MPM.
inbegrepen

EEN GREEP UIT ONZE ACTIVITEITEN VAN 2018


1   PlantinGezellen en PlantinGenoten bezochten op 17 februari de moderne drukkerij Antilope-De Bie Printing.
2   Van contrast gesproken: de drukpersen-verzameling van Patrick Goossens, mét demo’s op ondermeer Monotype en Intertype.

3   PlantinGezellen en PlantinGenoten kregen korting op het practicum InDesign in juli.
4   In augustus, met korting naar het jaarlijkse alumni-event, het Typosium, met sprekers als Joost Swarte en Gert Dooreman.

5   Honderd aanwezigen op de openingsreceptie van onze tentoonstelling in de Sint-Pauluskerk, op 13 september.
6   We bezochten op 29 september het boekbindatelier van het IKA in Mechelen. De demo werd gegeven door Françoise Bausart.

7   PlantinGezellen en PlantinGenoten namen deel aan de academische zitting, met receptie in de tuin van De Zwarte Panter.
8   PlantinGenoten kregen een gratis rondleiding in de expo ‘Baroque Book Design’, verzorgd door curator Goran Proot.
9   PlantinGenoten mochten één collegedag gratis meevolgen van de zaterdagopleiding. Bijvoorbeeld bij Maarten Van Steenbergen.


P.S. Uiteraard is ook elk ander bedrag om onze werking te bestendigen erg welkom. Giften voor het Plantin Instituut voor Typografie / Plantin Genootschap zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro door ze over te schrijven naar de vzw Antwerpen Kunstenstad, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen, op rekening BE14 7350 3595 7783 met vermelding ‘Gift Plantin Instituut voor Typografie’.


Terug naar nieuwsbrief april