Plantinia

Plantinia wil je de kans bieden om toe te treden tot een professioneel netwerk voor typografie. Onze samenkomsten, studiebezoeken, academische zitting en dergelijke meer staan open voor alumni, docenten en sympathisanten die voor een kleine bijdrage zich kunnen aansluiten als PlantinGezel of PlantinGenoot. De bijdragen voor Plantinia helpen het Plantin Instituut voor Typografie tegelijk om de terugloop in subsidies goed te maken.

De bijdrage als PlantinGezel bedraagt 30 euro of als PlantinGenoot 200 euro per jaar. Graag ontvangen wij jouw gekozen bijdrage op rekening BE04 4098 5623 7131, BIC KREDBEBB – onder vermelding van ‘PlantinGezel’ of ‘PlantinGenoot’, je naam en e-mailadres.

In de tabel hieronder sommen we de vele voordelen op waarvan PlantinGezellen en PlantinGenoten kunnen genieten. Wij hopen dat velen zich zullen aansluiten en dat we jullie binnenkort mogen verwelkomen.

Plantin
Gezel
Plantin
Genoot
Activiteiten 2019 voordelen voordelen incl. partner
Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 19 januari 2019, om 13 uur, in het museum
Studiebezoek op zaterdag 9 maart. Het programma wordt later bekendgemaakt.
Geleid museumbezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Grotesken’ van het MPM. Gratis voor PlantinGenoten. Datum nog te bepalen
Academische zitting met receptie op zaterdag 5 oktober, om 10.30 uur.
Opening tentoonstelling met afstudeerwerk Expert class Type design en Expert class Boekontwerp
Publicatie voordelen voordelen
Een publicatie van het instituut gratis voor Plantinia-leden gratis gratis
Uitzonderlijke kortingen voordelen voordelen
Practicum Indesign, op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni, van 10.00 tot 16.40 uur. PlantinGezellen en PlantinGenoten hebben korting 10% korting 30% korting
Zomertyposium Initiaal op zaterdag 31 augustus om 10.00 uur,
met drie sprekers, een typosiumprent en een zalige lunch
-10 euro -10 euro
Gratis college voordelen
PlantinGenoten mogen één collegedag van de Expert class Typografie & Vormgeving mee volgen, volledig gratis.
Maak zelf een keuze uit het collegerooster van 2019. U dient enkel vooraf in te schrijven bij het secretariaat. Neem daarvoor met ons contact op.
gratis
Lidmaatschap van de Vriendenkring van het MPM voor 2019 voordelen
Dit lidmaatschap geeft je recht op:
– gratis toegang tot MPM en alle stedelijke musea voor de permanente collectie;
– reductietarief voor de tijdelijke tentoonstellingen;
– 15% korting op publicaties van MPM.
inbegrepen

P.S. Uiteraard is ook elk ander bedrag om onze werking te bestendigen erg welkom. Giften voor het Plantin Instituut voor Typografie / Plantin Genootschap zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro door ze over te schrijven naar de vzw Antwerpen Kunstenstad, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen, op rekening BE14 7350 3595 7783 met vermelding ‘Gift Plantin Instituut voor Typografie’.