Ons opleidingsaanbod in kort bestek

1. Practicum InDesign

Leer hoe je op een efficiënte manier InDesign-documenten moet aanmaken. Krijg tips en trucs voor het opmaken van boeken en tijdschriften. Leer hoe je met meerdere stramienpagina’s complexe documenten kan maken. Verder focussen we op microtypografie. Leer werken met grep en grep styles om tijd te winnen. Docent: Jan Van der Linden.
Woensdag 16 en 23 maart 2022.

Meer info >


2. Korte modules van het voorjaar

Webdesign
Je kan een selectie uit ons aanbod van de zaterdagopleiding apart komen volgen. In deze module leer je alles over technische backend- en systemkeuzes, UX design, wireframes, prototyping en responsive design. We besteden aandacht aan webtoegankelijkheid, animatie en micro interactie.
Docent: Petra Sell.

Meer info >

Auteurs- en mediarecht
Wat is origineel en welke rechten heeft de ontwerper van een werk? Het auteursrecht geldt vandaag de dag niet meer voor alleen de inhoud van boeken. Ook voor ontwerpers is het van groot belang. Hoe kun je je creatief werk beschermen? En wat zijn de rechten van de personen die je op de foto zet?
Docent: advocate Heidi Waem.

Meer info >


3. Tweejarige opleiding op zaterdag

Een brede, post-hogeschoolopleiding over typografie en vormgeving. Gegeven door een team van 32 specialisten uit België en Nederland. De lessen beginnen op 10 september 2022.

Meer info >   |   Bekijk onze flyer >


4. Practicum Type design op woensdag

Bekend tot ver over onze landsgrenzen. Docent: Dr. Frank E. Blokland.
Ook dit jaar bieden we terug de hybride formule aan: de lessen worden online gegeven, maar we beginnen het academiejaar met een intensief vierdaags programma in Antwerpen, propvol contactlessen, gastlezingen, studiebezoeken en sociale activiteiten. Deze mix is interessant voor internationale studenten die reiskosten uitsparen. De vierdaagse zorgt ervoor dat de studenten elkaar goed leren kennen en brengt ze in contact met de unieke collectie van het Museum Plantin-Moretus.

Meer info >


5. Korte modules van het najaar

Uitgeven
Je kan een selectie uit ons aanbod van de zaterdagopleiding apart komen volgen. De korte module ‘Uitgeven’ bundelt vijf colleges die te maken hebben met het boek. Als het boek je fascineert, je wilt boeken maken of uitgeven, dan vind je hier zeker je gading.

Meer info >


6. Practicum Boekontwerp op vrijdag

De Expert Class boekontwerp volgt een nieuwe formule.
Docent: Jurgen Persijn (practicum)
Meer info volgt binnenkort.

Over de vorige editie >