Ons opleidingsaanbod in kort bestek

1. Practicum Boekontwerp op vrijdag

Tijdens deze Expert class ontwerp je een boek van A tot Z. Gedurende tien lesdagen, verspreid over een periode van zes maanden, begeleidt grafisch ontwerper en typograaf Jurgen Persijn je stapsgewijs door het ontwerp- en productieproces van een boek.

Meer info >


2. Tweejarige opleiding op zaterdag

Een brede, post-hogeschoolopleiding over typografie en vormgeving. Gegeven door een team van 32 specialisten uit België en Nederland. De lessen beginnen op 14 januari 2023.

Meer info >   |   Bekijk onze flyer >


3. Korte modules van het voorjaar

Alle vakken van het collegerooster kunnen ook apart worden gevolgd. Het inschrijfgeld bedraagt dan 105 euro/halve dag.
Er gelden kortingen als je voor meer vakken tegelijk inschrijft.
Vraag een offerte via e-mail.


4. Summerschool ‘Critical Approaches to Typography’

21–25 augustus 2023
Trakteer jezelf op een typografie-bad tijdens de laatste week van de zomervakantie. Samen met onze gids, Frank Blokland, onderzoeken we waarom de studie van de typografische conventies van belang is voor onze hedendaagse ontwerppraktijk. Dit combineer je met interessante gastcolleges en studiebezoeken.

Docent: Frank Blokland. Gastdocenten: Wouter Soudan, Joost Depuydt, Joran Proot, Lara Captan en Patrick Goossens.

Meer info >   |   Programma en inschrijven >


5. Practicum Type design op woensdag

Bekend tot ver over onze landsgrenzen. Docent: Dr. Frank E. Blokland.
De laatste twee jaar boden we deze lessen aan volgens een hybride formule: de lessen werden online gegeven, maar we begonnen het academiejaar met een intensief vierdaags programma in Antwerpen, propvol contactlessen, gastlezingen, studiebezoeken en sociale activiteiten. In 2023–24 zullen de lessen terug volledig on-site worden gegeven, in nauw contact met de unieke collectie van het Museum Plantin-Moretus.

Meer info volgt op onze Engelse site >


6. Korte modules van het najaar

Alle vakken van het collegerooster kunnen ook apart worden gevolgd. Het inschrijfgeld bedraagt dan 105 euro/halve dag.
Er gelden kortingen als je voor meer vakken tegelijk inschrijft.
Vraag een offerte via e-mail.

Grafische productie
De korte module ‘Grafische productie’ bundelt alle colleges die te maken hebben met productie. Het is een concreet toepasbare cursus voor verantwoordelijken in grafische bedrijven en hun creatieve toeleveraars zoals ontwerpers, art-directors, DTP-ers. Maar net zo goed voor mensen die drukwerk begeleiden of aankopen en met kennis van zaken willen meepraten met hun grafisch bedrijf.

Meer info >

Boekwetenschap
Elk jaar geeft Joran Proot een college Boekwetenschap. Onze studenten zijn steeds erg enthousiast over deze lessen. Joran Proot brengt de materie op een toegankelijke, heel verhalende en interactieve manier, en de studenten krijgen de oude drukken ook van nabij te zien.
Wordt herhaald in 2023. Data nog niet bekend.

Meer info >


7. Practicum InDesign

Leer hoe je op een efficiënte manier InDesign-documenten moet aanmaken. Krijg tips en trucs voor het opmaken van boeken en tijdschriften. Leer hoe je met meerdere stramienpagina’s complexe documenten kan maken. Verder focussen we op microtypografie. Leer werken met grep en grep styles om tijd te winnen.
Wordt herhaald in 2023. Data nog niet bekend.

Meer info >