Ons opleidingsaanbod in kort bestek

1. Summerschool ‘Critical Approaches to Typography’

Trakteer jezelf op een typografie-bad tijdens de laatste week van de zomervakantie. Samen met onze gids, Frank Blokland, onderzoeken we waarom de studie van de typografische conventies van belang is voor onze hedendaagse ontwerppraktijk. Dit combineer je met interessante gastcolleges en studiebezoeken.

Docent: Frank Blokland. Gastdocenten: Wouter Soudan, Joost Depuydt, Joran Proot, Lara Captan en Patrick Goossens.

Meer info >   |   Programma en inschrijven >


2. Tweejarige opleiding op zaterdag

Een brede, post-hogeschoolopleiding over typografie en vormgeving. Gegeven door een team van 32 specialisten uit België en Nederland. De lessen beginnen op 10 september 2022.

Meer info >   |   Bekijk onze flyer >


3. Practicum Type design op woensdag

Bekend tot ver over onze landsgrenzen. Docent: Dr. Frank E. Blokland.
Ook dit jaar bieden we terug de hybride formule aan: de lessen worden online gegeven, maar we beginnen het academiejaar met een intensief vierdaags programma in Antwerpen, propvol contactlessen, gastlezingen, studiebezoeken en sociale activiteiten. Deze mix is interessant voor internationale studenten die reiskosten uitsparen. De vierdaagse zorgt ervoor dat de studenten elkaar goed leren kennen en brengt ze in contact met de unieke collectie van het Museum Plantin-Moretus.

Meer info op onze Engelse site >


4. Korte modules van het najaar

Uitgeven
Je kan een selectie uit ons aanbod van de zaterdagopleiding apart komen volgen. De korte module ‘Uitgeven’ bundelt vijf colleges die te maken hebben met het boek. Als het boek je fascineert, je wilt boeken maken of uitgeven, dan vind je hier zeker je gading.

Meer info >

Grafische productie
Een concreet toepasbare cursus voor verantwoordelijken in grafische bedrijven en hun creatieve toeleveraars zoals ontwerpers, art-directors, DTP-ers. Maar net zo goed voor mensen die drukwerk begeleiden of aankopen en met kennis van zaken willen meepraten met hun grafisch bedrijf.

Meer info >

Boekwetenschap
Elk jaar geeft Joran Proot een college Boekwetenschap. Onze studenten zijn steeds erg enthousiast over deze lessen. Joran Proot brengt de materie op een toegankelijke, heel verhalende en interactieve manier, en de studenten krijgen de oude drukken ook van nabij te zien.

Meer info >


5. Practicum Boekontwerp op vrijdag

Tijdens deze Expert class ontwerp je een boek van A tot Z. Gedurende tien lesdagen, verspreid over een periode van zes maanden, begeleidt grafisch ontwerper en typograaf Jurgen Persijn je stapsgewijs door het ontwerp- en productieproces van een boek.

Meer info >


6. Practicum InDesign

Leer hoe je op een efficiënte manier InDesign-documenten moet aanmaken. Krijg tips en trucs voor het opmaken van boeken en tijdschriften. Leer hoe je met meerdere stramienpagina’s complexe documenten kan maken. Verder focussen we op microtypografie. Leer werken met grep en grep styles om tijd te winnen.
Wordt herhaald in 2023. Data nog niet bekend.

Meer info >