Ons opleidingsaanbod in kort bestek

1. Tweejarige opleiding op zaterdag

Een brede, post-hogeschoolopleiding over typografie en vormgeving. Gegeven door een team van 32 specialisten uit België en Nederland. De lessen beginnen op 11 september 2021, maar inschrijven blijft mogelijk tot 25 september 2021.

Meer info >   |   Bekijk onze flyer >


2. Korte modules van het najaar

Grafische productie
Je kan een selectie uit ons aanbod van de zaterdagopleiding apart komen volgen. In deze Korte module ‘Grafische productie’ leer je alles over prepress, drukken en industrieel binden, papier, PDF en color management. Dat alles op slechts 11 halve dagen. Je brengt ook nog een studiebezoek aan een binderij en een drukkerij om het allemaal aanschouwelijk te maken.

Meer info >


3. Practicum InDesign

Leer hoe je op een efficiënte manier InDesign-documenten moet aanmaken. Krijg tips en trucs voor het opmaken van boeken en tijdschriften. Leer hoe je met meerdere stramienpagina’s complexe documenten kan maken. Verder focussen we op microtypografie. Leer werken met grep en grep styles om tijd te winnen. Docent: Jan Van der Linden.

Vrijdag 15 en 22 oktober 2021.

Meer info >   |   Bekijk onze flyer >


4. Practicum Type design op woensdag

Bekend tot ver over onze landsgrenzen. Docent: Dr. Frank E. Blokland.
De inschrijvingen hiervoor zijn afgesloten.

Meer info >


5. Engelstalige module

The history of printing types
De geschiedenis van de drukletter, uitgelegd door John A. Lane, historicus en specialist op het gebied van stempelsnijders.
De lessen bespreken het werk van de belangrijkste stempelsnijders en letterontwerpers, van de vroegste drukletters (Nicholas Jenson, Francesco Griffo) tot op het einde van de 20e eeuw (Hermann Zapf, Adrian Frutiger).
Dit college staat nu ook open voor onze internationale studenten en kan via Zoom worden meegevolgd.

Meer info >


6. Practicum Boekontwerp op vrijdag

De Expert Class boekontwerp volgt een nieuwe formule.
Docent: Jurgen Persijn (practicum)
Tien vrijdagen. De eerste les is op vrijdag 14 januari 2022.

Meer info >