Grafische productie

Een concreet toepasbare cursus voor verantwoordelijken in grafische bedrijven en hun creatieve toeleveraars zoals ontwerpers, artdirectors, DTP’ers. Maar net zo goed voor mensen die drukwerk begeleiden of aankopen.

drukkerijbezoek

Geen zin om een jaar ’s avonds naar de les te moeten? Wel, eindelijk bestaat er een cursus waar je op korte tijd toch voldoende diep op de belangrijke onderwerpen ingaat. Van drukken en papier tot afwerken en responsible design. Dat alles op 6 zaterdagen. Er is ook een studiebezoek aan binderij Brepols en drukkerij Graphius om het allemaal aanschouwelijk te maken.

Het is een cursus zoals je die nergens anders in Vlaanderen of Nederland vindt. We geven de lessen in het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen, maar je kan alle lessen ook via live-streaming van thuis uit volgen. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Deze module bestaat uit volgende onderdelen:

De cursus wordt gegeven door docenten van het Plantin Instituut voor Typografie. Hun jarenlange ervaring staat garant voor kwaliteit. Om er alles over te weten klik je hierboven gewoon door op elk cursusonderdeel. Zo krijg je een duidelijk beeld van de inhoud en zal je merken dat alles heel concreet toepasbaar is.

Je sluit aan bij de cursisten van het instituut. Dat levert ook nog eens prima netwerking op. En dat alles in het unieke historische kader van het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen, Unesco Werelderfgoed.

Inschrijvingsgeld: € 765
Wie minder dan een jaar geleden afstudeerde aan een hogeschool of een universiteit komt in aanmerking voor een vermindering van 20% op het inschrijvingsgeld. Dat geldt ook voor studenten en afgestudeerden van het Plantin Instituut voor Typografie.

Studenten die deze korte module wensen te volgen, dienen over een minimale kennis over de grafische productie te beschikken. Zij volgen de colleges mee met de studenten Expert classes Typografie en Vormgeving.

Het inschrijvingsgeld bezorgt u via overschrijving op volgend rekeningnummer: BE04 4098 5623 7131, BIC KREDBEBB. Gelieve de betaling uiterlijk één week voor aanvang van de lessen uit te voeren.

Inschrijven kan eenvoudig door een mail te sturen aan plantin.instituut@antwerpen.be.

U hoeft voor de korte module geen examen af te leggen. Als u alle lessen van deze module gevolgd heeft, krijgt u op verzoek een attest.