Geschiedenis van het typografisch ontwerp

Dit uniek college geeft je de mogelijkheid om je te verdiepen in de ontwikkeling van de vormgeving vanuit historisch perspectief. Vanaf de Arts & Crafts Movement tot en met de recentste tendensen. De verschillende stijlperiodes en stijlkenmerken worden grondig doorgelicht waarbij de nadruk komt te liggen op vormgeving als ’totaalproces’.

Het werk van prominente ontwerpers zoals William Morris, Peter Behrens, Hendrik Werkman, Piet Zwart, A.M. Cassandre e.a. wordt besproken.
De nieuwste ontwikkelingen en de daaraan verwante ontwerpers komen eveneens aan bod.

Studenten die deze korte module wensen te volgen, dienen over een minimale grafische kennis te beschikken. Zij volgen de colleges mee met de studenten Expert classes Typografie en Vormgeving.
En dat alles in het unieke historische kader van het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen, Unesco Werelderfgoed.

Inschrijvingsgeld: € 420. Studenten aan universiteiten en hogescholen kunnen in aanmerking komen voor een vermindering van 20% op het inschrijvingsgeld. Dat geldt ook voor studenten en afgestudeerden van het Plantin Instituut voor Typografie.

Docent: Philippe Heesterbeek

De lessen vinden plaats op de volgende 4 zaterdagen: 10, 17 en 24 maart en 21 april 2018, telkens van 10.00 tot 12.50 uur

Het inschrijvingsgeld bezorgt u via overschrijving op volgend rekeningnummer: BE04 4098 5623 7131, BIC KREDBEBB. Gelieve de betaling uiterlijk één week voor aanvang van de lessen uit te voeren.
Inschrijvingen kan tot twee weken voor aanvang van de lessen via email.

Download de flyer