Inschrijven voor academiejaar 2023–24

Tweejarige opleiding
Kom je verder professionaliseren tijdens deze tweejarige opleiding, op zaterdag. Je krijgt les van 34 verschillende docenten, allemaal experten op hun terrein. Onze lessen zijn hybride: contactonderwijs, maar we streamen de les waar het kan.
Lees meer >

Type design
De Expert class Type design is een unieke opleiding waar letterontwerp wordt gecombineerd met onderzoek naar de modellen en conventies uit de Renaissancetijd. De studenten gebruiken voor hun research de collectie van het Museum Plantin-Moretus. De editie 2023–24 is, voor het eerst sinds drie jaar, terug contactonderwijs. De editie 2023-24 zal on-line worden gegeven.
Lees meer op onze Engelse site >

Boekontwerp
Tijdens deze Expert class ontwerp je een boek van A tot Z. Gedurende tien lesdagen (op vrijdag) begeleidt grafisch ontwerper en typograaf Jurgen Persijn je stapsgewijs door het ontwerp- en productieproces van een boek. Schrijf tijdig in want het aantal deelnemers is beperkt.
De Expert class 2023–24 is een Engelstalige, on-line edition. De Expert class 2024-25 wordt terug als contactonderwijs gegeven, in het Nederlands.
Lees meer >

In de Korte Modules volg je onderdelen van de Expert classes Typografie & Vormgeving apart mee. Heel bijzonder zijn de Korte Module Grafische Productie of de Korte Module Editoriaal ontwerp waarover je hieronder meer kan lezen.


Practicum Indesign

indesignWe sluiten dit academiejaar af met een praktische opleiding Indesign. Leer op een efficiënte manier documenten op te zetten. Laat je verrassen door tips en trucs voor het opmaken van boeken en tijdschriften. Leer goede micro-typografie toe te passen in Indesign en begin met grep om tijd te winnen.

Voor deze lessen heb je een goede basiskennis nodig van Indesign. Het aantal deelnemers is beperkt tot 12. De deelnemers brengen hun eigen laptop mee waarop Indesign reeds geïnstalleerd staat (minstens een versie CC). Je kan de lessen ook meevolgen via Zoom als dat voor jou makkelijker is.

Lesdata: Vrijdag 9 en 23 juni 2023
Lees meer >