Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21
Slide 22
Slide 23
Slide 24
Slide 25
Slide 26
Slide 27
Slide 28
Slide 29
Slide 30
Slide 31
Slide 32
Slide 33
Slide 34
Slide 35
Slide 36
Slide 37
Slide 38
Slide 39
Slide 40
Slide 41
Slide 42
Slide 43
Slide 44
Slide 45
Slide 46
Slide 47
Slide 48
Slide 49
Slide 50
Slide 51
Slide 52
Slide 53
Slide 54
Slide 55
Slide 56
Slide 57
Slide 58
Slide 59
Slide 60

BELANGRIJK NIEUWS

Maatregelen rond corona-virus

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden al onze lessen tot en met 3 april opgeschort. De studenten worden via e-mail op de hoogte gebracht van verdere ontwikkelingen.
We hopen na de paasvakantie, op 22 april, terug te kunnen hervatten.
We wensen iedereen een goede gezondheid toe.


Hoe kun je je creatief werk beschermen?

Auteursrecht

Wat is origineel en welke rechten heeft de ontwerper van een werk? Het auteursrecht geldt vandaag de dag niet meer voor alleen de inhoud van boeken. Ook voor ontwerpers is het van groot belang. Hoe kun je je creatief werk beschermen? En wat zijn de rechten van de personen die je op de foto zet? Je leert het allemaal van advocate Heidi Waem tijdens de korte module ‘Auteurs- en mediarecht’. De lessen vinden plaats op zaterdag 30 mei en 6 juni, van 10 tot 12.50 uur.

Verder lezen >


Practicum Indesign

indesignWe sluiten het academiejaar af met een praktische opleiding Indesign. Leer op een efficiënte manier documenten op te zetten. Laat je verrassen door tips en trucs voor het opmaken van boeken en tijdschriften. Leer goede micro-typografie toe te passen in Indesign en begin met grep om tijd te winnen.

Voor deze lessen heb je een goede basiskennis nodig van Indesign. Het aantal deelnemers is beperkt tot 15. De deelnemers brengen hun eigen laptop mee waarop Indesign reeds geïnstalleerd staat (minstens een versie CC). Iedereen ontvangt een syllabus waarin de oefeningen volledig staan beschreven.

Vrijdag 3 en zaterdag 4 juli
Lees meer >

AGENDA

Nieuwe datum voor het Typosium

Zaterdag 14 november, Mediahuis, Linkeroever.
Het typosium van Initiaal, de alumni-vereniging van het Plantin Instituut, wordt verplaatst naar zaterdag 14 november. Meer info volgt later.

Het Plantin Instituut voor Typografie organiseert Posthogeschool-opleidingen Expert classes Typografie & Vormgeving. Als autonoom instituut biedt het een uniek 2-jarig curriculum aan waarin theoretische inzichten en historische achtergronden gecombineerd worden met actuele technische kennis en praktische vaardigheden. Ben je geïnteresseerd in korte opleidingen, dan kun je kiezen uit korte modules die onderdeel zijn van de Expert classes Typografie & Vormgeving. Daarnaast organiseren we practica Expert class Type design, Expert class Boekontwerp en een summerschool, die jaarlijks worden gegeven.

BERICHTEN
Hoe kun je je creatief werk beschermen?

Wat is origineel en welke rechten heeft de ontwerper van een werk? Het auteursre ... Lees meer >

Wat is origineel en welke rechten heeft de ontwerper van een werk? Het auteursrecht geldt vandaag de dag niet meer voor alleen de inhoud van boeken. Ook voor ontwerpers is het van groot belang. Hoe kun je je creatief werk beschermen? En wat zijn de rechten van de personen die je op de foto zet? Je leert het allemaal van advocate Heidi Waem tijdens de korte module ‘Auteurs- en mediarecht’. De lessen vinden plaats op zaterdag 30 mei en 6 juni.

Verder lezen >

Sluiten
Sluit de zomer af met onze typography summerschool

Van 24 tot 28 augustus 2020 organiseren het Plantin Instituut voor Typografie en ... Lees meer >

Van 24 tot 28 augustus 2020 organiseren het Plantin Instituut voor Typografie en de Universiteit Antwerpen voor de tweede maal een internationale summerschool onder de titel ‘Critical approaches to typography’.
Voor dit ambitieuze programma treden acht sprekers aan: Frank E. Blokland, Wouter Soudan, Jan Dries, Joost Depuydt, Goran Proot, Thomas Milo, Walda Verbaenen en Patrick Goossens.

Meer info op deze website >

Sluiten
Kort overzicht van ons opleidingsaanbod

Wil je graag bij ons les volgen, maar ben je nog niet zeker van je keuze? Op dez ... Lees meer >

Wil je graag bij ons les volgen, maar ben je nog niet zeker van je keuze? Op deze pagina sommen we onze verschillende opleidingen chronologisch op.
Lees verder >

Sluiten
Lid-worden-Plantinia

©2020 | Privacypolicy