Sfeerfoto’s Inside/Outside tentoonstelling

Prachtige panelen met studentenwerk Expert class Book design

Liefhebbers van mooie boeken en originele lettertypes moeten zeker de tentoonstelling ‘Inside/Outside – In de sporen van Plantin’ bezoeken. Je kan er afstudeerwerk zien van de studenten van de Expert classes van ons instituut.

Dit jaar hebben ze een verhalen-bundel gemaakt voor schrijver en regisseur Bart Meuleman en een prachtig geïllustreerd boek voor de beeldend kunstenaar en essayist Paul De Vylder.
In deze praktische opleidingen leren studenten in een periode van één jaar hoe ze op een correcte manier ingewikkelde boekproducties tot een goed einde moeten brengen. De studenten krijgen de briefing van de auteurs zelf en Antoon De Vylder en Paul Verrept begeleiden het inspirerende pad, van een blanco blad tot een gedrukt en verhandelbaar boek. In de tentoonstelling worden vier verschillende layouts van die boeken getoond op fraai vormgegeven displays.

De panelen van de Expert class Type designIn de Expert class Type design krijgen de studenten les van de bekende letterontwerper Frank Blokland. Op de tentoonstelling ziet u het resultaat van het groepswerk, een revival gebaseerd op artefacten van de renaissancistische stempelsnijder Joos Lambrecht, en de prachtige fonts die ze daarna individueel maakten in het vervolg van dit practicum. Het geeft veel plezier om te zien hoe deze jonge mensen in een periode van slechts één jaar een eigen lettertype kunnen maken, puttend uit de ervaring van de docent en gebruikmakend van gespecialiseerde font-productiesoftware. Dat ontwikkelingspad wordt helder uitgelegd.

Nog tot 27 januari kan je alles gaan bekijken in de tentoonstellingsruimte Kades-Kaden van Catapult, Rubenslei 10 in Antwerpen, op 800 meter van het treinstation Antwerpen-Centraal. Open van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur. Gratis te bezoeken.

Hier enkele sfeerfoto’s van de openingsreceptie…

terugnaarnieuws_hr