N I E U W S B R I E F  |  H E R F S T   2 0 1 7 

Dit najaar brengt een aantal nieuwe initiatieven voor het Plantin Instituut voor Typografie: weekend-workshops met Jo De Baerdemaeker en Fiona Ross, onze tentoonstelling en de Open Dag.

Nieuw: workshops met een praktische introductie in multiscript typografie

Niemand minder dan Jo De Baerdemaeker en Fiona Ross houden in november een weekend-workshop rond Zuid-Aziatische en Arabische scripts. Tijdens de drie dagen combineren ze hoorcolleges met praktische oefeningen en krijgen de deelnemers de unieke opportuniteit om te werken met zeldzame materialen uit de collecties van het Museum Plantin-Moretus en de Non-Latin Type Collection van de universiteit van Reading. 
Mis deze opportuniteit niet!

In de sporen van Plantin


Nog tot 26 november kan u het afstudeerwerk komen bekijken van de studenten van de Expert class Book design en de Expert class Type design. U zal verrast zijn over wat deze 15 studenten hebben klaargespeeld op één jaar tijd. Deze tentoonstelling loopt in de expozaal van het Museum Plantin-Moretus.
Wat is er dit jaar te zien?

Nieuw: “Letterlijk verwoord”


Wat zou je ervan denken om de tentoonstelling gratis te bezoeken terwijl de makers van dat afstudeerwerk zelf aanwezig zijn om hun creaties te verduidelijken. Vier studenten vertellen over hun opdrachten, het creatief proces, hun resultaten en hun toekomstplannen. Enkel tijdens onze Open dag: zondag 22 oktober om 10.30 uur.
Kom hen aanmoedigen.

Schrijf je nu in voor de Expert class Book design

Wil je zelf leren hoe boeken gemaakt worden, van de briefing tot het drukwerk? Wil je volgend jaar zelf deel uitmaken van onze tentoonstelling? Er zijn nog plaatsen vrij in de volgende Expert class Book design die start op vrijdag 17 november.
Bekijk hier het gedetailleerd programma.

Leer hoe lettertypes gemaakt worden: Expert class Type design


Voor de achtste keer organiseren we dit Engelstalig practicum Type design op woensdagen. De inschrijvingen voor de nieuwe cursus, die op 15 november begint, kwamen al vanuit Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Bulgarije. We missen nog een paar Belgen en Nederlanders. 
Sluit je aan.

Heb je onze academische zitting gemist?


Op 30 september ontvingen onze studenten hun diploma’s en openden we de tentoonstelling met afstudeerwerk. We hadden een beroemde gast uit Nederland.
Bekijk de foto’s.

 

Word jij onze stagiair(e)?


Het secretariaat is op zoek naar een student in marketing, communicatie of new media voor een halftijdse stage-opdracht. Wil je graag ervaring opdoen op een interessante werkplek in het Museum Plantin-Moretus?
Wat kunnen we je bieden?

Plantin Instituut voor Typografie | Plantin Genootschap vzw
Museum Plantin-Moretus
Vrijdagmarkt 22, B–2000 Antwerpen
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, schrijf u uit.
© 2017