N I E U W S B R I E F  |  Z O M E R  2 0 1 7 
Bekijk deze pagina online

 

Het academiejaar loopt op zijn laatste benen. Tijd om nieuwe plannen te maken...

Start inschrijvingen voor de zaterdagopleiding

De inschrijvingen zijn geopend voor de Expert classes Typografie en Vormgeving. Deze opleiding is als geen ander. Gespreid over twee jaar krijg je les van 30 verschillende docenten, allemaal meesters in hun vakgebied. Leer anders naar typografie te kijken en probeer vat te krijgen op die ingewikkelde, maar zo boeiende sector waarin we werken.

See the light.

Korte module Basis Typografie


In deze korte module, drie zaterdagen in september en oktober, krijg je les van de bekende letterontwerpers Jo De Baerdemaeker en Frank E. Blokland. Je leert anders naar letters kijken: de kapitaal, de romein en de cursief. Hoe heten de verschillende onderdelen van de letter en hoe kan je letters klasseren en herkennen?

We starten 9 september.

Summerschool: Indesign


In een ontspannen sfeer, met praktische demo’s en oefeningen, kan je je kennis van Indesign verbeteren. Op vrijdag 7 juli leer je op een efficiënte manier documenten op te zetten en je krijgt tips en trucs voor het opmaken van boeken en tijdschriften. Op zaterdag 8 juli laten we het typografisch vuur knetteren met grep. Bekijk het volledige programma.

Alumnus@work: Ramiro Espinoza


Het werk is begonnen in de Expert class Type design bij Frank E. Blokland, en het heeft jaren werk gevraagd, maar donderdag stelt hij de Guyot Headline voor, die verscheen bij Retype.
Een succesverhaal voor Ramiro Espinoza.

Alumnus@work: Lukas Schneider


Lukas Schneider volgde de Expert class Type design in 2014–15. Eind mei vernamen we dat hij een eigen type foundry begonnen is, revolvertype.com. De elegante en zeer leesbare Damien Text en Damien Display, werkpaardjes voor kranten en tijdschriften, zijn verkrijgbaar in zijn eigen foundry. Laat u inspireren.
 

 

Grafische productie in vogelperspectief


Er bestaat eindelijk een cursus waar je op korte tijd toch voldoende diep op de belangrijke onderwerpen ingaat. Van prepress en kleur tot drukprocédés en afwerken. Van scherm tot papier. En dat alles heel concreet toepasbaar in je job.

Bekijk het programma.

Docent@work:
Marc Mombaerts


Wellicht overkomt het u ook wel eens dat een kennis of een familielid u aanklampt om te vragen of u hen wil helpen bij het vormgeven van een nieuwsbrief of een informatieblad. Nu is er een boek dat beginners kan uitleggen hoe je het het best aanpakt.

Lees de bespreking

De typografische events voor de volgende maanden


Wil je op de hoogte blijven en elkaar ontmoeten? Hierbij een overzicht van de belangrijkste typografische events, symposia en talks... de hele typografische wereld in kaart!

Plantin Instituut voor Typografie
Museum Plantin-Moretus
Vrijdagmarkt 22, B–2000 Antwerpen
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, schrijf u uit.
© 2017