N I E U W S B R I E F  |  V O O R J A A R   2 0 1 7 

Het voorjaar brengt heel wat nieuwe initiatieven, nieuwe colleges, nieuwe docenten. We willen jullie als eerste op de hoogte brengen.

Leer ons beter kennen op de Open Dag

De Open Dag, op zaterdag 29 april, is een combinatie van een info-sessie en een museumbezoek. Stil je honger over onze opleidingen, proef de sfeer en bevraag je toekomstige docenten en alumni.
Na afloop kan je gratis het museum Plantin-Moretus bezoeken.

Het begint hier.

Korte module Grafische productie


Een unieke, concreet toepasbare cursus voor verantwoordelijken in grafische bedrijven, voor ontwerpers, artdirectors en DTP-ers, waar je in een korte tijd kan leren over het grafische productieproces. Waar voldoende diep wordt ingegaan op prepress, industriële druktechnieken, papier, Pdf workflow en color management. Na het succes van twee jaar geleden, herhalen we deze college-reeks. We starten 22 april.

Docenten@work: Jan Paul van der Wijk


De artdirector / chef vormgeving van NRC Media, Jan Paul van der Wijk, zal op 6 en 13 mei het college over kranten en tijdschriften geven... In 2006 ontwierp en ontwikkelde hij de nieuwe krant nrc.next, die sindsdien vele malen in de prijzen viel. Mis deze nieuwe docent niet.

Docenten@work: Jo De Baerdemaeker


In januari ontving Dr. Jo De Baerdemaeker uit handen van minister Sven Gatz de eretitel ‘Nieuwe Vlaamse Meester in de Kunst’. Deze eretitel is de hoogste erkenning voor internationaal befaamd Meesterlijk Vakmanschap uit Vlaanderen. Jo is docent en alumnus van ons instituut. Er werd een prachtige video gemaakt, waarvoor er in het museum werd gefilmd.

In de kijker: Actuele lettervormen


Op 20 en 27 mei geeft Jo De Baerdemaeker aan de studenten van de Expert class Typografie en Vormgeving een college over Actuele lettervormen. Deze twee collegedagen staan ook open voor bezoekers. 

Pik dit college mee…

Kalenderwedstrijd: prijs voor Typografie


Eind maart, tijdens de Kalenderwedstrijd, mocht ons instituut de prijs voor Typografie uitreiken aan Cayman uit Brugge voor hun originele Scheurkalender. Bij dit relatiegeschenk is het de bedoeling dat je dag voor dag een strookje losscheurt. Elk exemplaar is uniek, want er is gedrukt op restanten kwaliteitsvol papier.

Bekijk de winnaars Kalenderwedstrijd.

Mis onze uitnodigingen niet

Sluit aan bij Plantinia

Onze vriendenvereniging Plantinia heeft de jaar-kalender bekend gemaakt van haar activiteiten. U kunt nog altijd aansluiten, zodat u ook uitgenodigd wordt voor onze studiebezoeken, de summerschool, de academische zitting en de nieuwjaarsreceptie. PlantinGezel worden kan al vanaf 30 euro.

Bekijk onze kalender.

Het instituut als uitgever:
lovende kritieken voor Kijkverdriet


In februari verscheen er in de boekenbijlage van de krant De Morgen een erg lovende kritiek over onze uitgave Kijkverdriet. Een maand later noemde De Standaard het ‘een kleine parel’ en ‘een hebbeding dat een ereplaats verdient in uw boekenkast’. Een pluim op de hoed van Pieter Nyssen, student Book design.

Lees de bespreking

De typografische events voor de volgende maanden


Wil je op de hoogte blijven en elkaar ontmoeten? Hierbij een overzicht van de belangrijkste typografische events, symposia en talks... de hele typografische wereld in kaart!

Plantin Instituut voor Typografie
Museum Plantin-Moretus
Vrijdagmarkt 22, B–2000 Antwerpen
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, schrijf u uit.
© 2017