“Letterlijk verwoord”:
de studenten aan het woord

Van 1 oktober tot 26 november kan u het afstudeerwerk komen bekijken van de studenten van de Expert class Book design en de Expert class Type design. Deze tentoonstelling loopt in de expozaal van het Museum Plantin-Moretus.

expo_leeg

De ontwerpers komen zelf aan het woord tijdens de open dag ‘Letterlijk Verwoord’, op zondag 22 oktober, om 10.30 uur.

visual_LetterlijkVerwoordLee Burden en Linde Desmet, studenten van de Expert class Book design, vertellen over de twee boeken die ze in de les hebben vormgegeven. Wat waren de moeilijkheden die in de briefing naar boven kwamen, wat hebben ze geleerd uit het ontwerptraject en hoe kijken ze zelf naar het resultaat?
Van de Expert class Type design spreken Diederik Corvers en Channa Wymans. Deze studenten vertellen hoe vandaag de dag letters gemaakt worden. Ze kregen een groepsopdracht waar ze met zeven ontwerpers moesten samenwerken. Hoe bekwamen ze desalniettemin toch een uniform resultaat? Elke student maakte ook een eigen lettertype. Welke ontdekkingen deden ze tijdens het researchen? Hoe brachten ze hun revival bij de tijd? En wat zijn nu de toekomstplannen?

DiederikCorvers

Deze open dag is voor ieder die wil leren hoe boeken en lettertypes gemaakt worden en wat er allemaal bij komt kijken. Mensen die interesse hebben in onze practica mogen deze afspraak zeker niet missen, want ze kunnen er spreken met de docenten en de afgestudeerde studenten. Deze open dag is gratis voor wie zich vooraf inschrijft via plantin.instituut@stad.antwerpen.be.

Lees meer >


Terug naar nieuwsbrief herfst