Plantinia rekent op uw steun

Plantinia wil je ook in 2020 weer de kans bieden om toe te treden tot een professioneel netwerk voor typografie. Onze samenkomsten, studiebezoeken, academische zitting en dergelijke meer staan open voor alumni, docenten en sympathisanten die voor een kleine bijdrage zich kunnen aansluiten als PlantinGezel of PlantinGenoot. De bijdragen voor Plantinia helpen het Plantin Instituut voor Typografie tegelijk om de terugloop in subsidies goed te maken.

De bijdrage als PlantinGezel bedraagt 30 euro of als PlantinGenoot 200 euro per jaar. Graag ontvangen wij jouw gekozen bijdrage op rekening BE04 4098 5623 7131, BIC KREDBEBB – onder vermelding van ‘PlantinGezel’ of ‘PlantinGenoot’, je naam en e-mailadres. Let op: we hebben een nieuw rekeningnummer sinds vorig jaar.

In de tabel hieronder sommen we de vele voordelen op waarvan PlantinGezellen en PlantinGenoten kunnen genieten. Wij hopen dat velen zich zullen aansluiten en dat we jullie binnenkort mogen verwelkomen.

Plantin
Gezel
30€
Plantin
Genoot
200€
Activiteiten 2019 voordelen voordelen incl. partner
Studiebezoek achter de schermen van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, gevolgd door een bespreking van een aantal mooie oude en moderne boeken die door de conservator voor ons werden geselecteerd.
Zat. 29 februari, Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen, om 10 uur. Om 14 uur bezoeken we de Sint-Pauluskerk, met een gids.
Exclusieve kans om een selectie van letterproeven in te kijken uit de collectie van de Louis Van den Eede-bibliotheek. Meer dan negentig voorbeelden tonen hoe letterproeven vormelijk en visueel evolueren tussen 1870 en 1960.
Datum nog te bepalen, auditorium Plantin-Moretus.
Studiebezoek met een demo handboekbinden door Françoise Bausart.
Zat 16 mei, van 14 tot 17 uur, in IKA-Instituut, Veemarkt 39, Mechelen.
Academische zitting met receptie op zaterdag 19 september, om 10.30 uur.
Opening tentoonstelling met afstudeerwerk Expert class Type design en Expert class Boekontwerp.
Geleid museumbezoek aan de expo ‘Een eeuw van verwondering’, van het Museum Plantin-Moretus. Een exclusieve traktatie voor PlantinGenoten.
25 oktober, om 13 uur en om 14.30 uur.
Een feestelijke samenkomst naar aanleiding van 25 jaar opleidingen Plantin Instituut voor Typografie. Datum nog te bepalen.
Publicatie voordelen voordelen
Een gelimiteerde uitgave van het instituut, gratis voor Plantinia gratis gratis
Uitzonderlijke kortingen voordelen voordelen
Practicum Indesign, op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli, van 10 tot 16.40 uur. PlantinGezellen en PlantinGenoten hebben korting. 26 euro korting 78 euro korting
Typosium Initiaal op zaterdag 14 november om 10 uur, met verschillende sprekers, een typosiumprent en een zalige lunch. 10 euro korting 10 euro korting
Gratis college voordelen
PlantinGenoten mogen één collegedag van de Expert class Typografie & Vormgeving mee volgen, volledig gratis.
Maak zelf een keuze uit het collegerooster van 2020. Je dient enkel vooraf in te schrijven bij het secretariaat. Neem daarvoor met ons contact op.
gratis
Lidmaatschap van de Vriendenkring van het MPM voor 2020 voordelen
Dit lidmaatschap geeft je recht op:
– gratis toegang tot MPM en alle stedelijke musea voor de permanente collectie;
– reductietarief voor de tijdelijke tentoonstellingen;
– 15% korting op publicaties van MPM.
inbegrepen

EEN GREEP UIT ONZE ACTIVITEITEN VAN 2019


1   Met 22 mensen bezochten we op 12 februari het atelier van boekbinder/docent Gijs Wortel. Een onvergetelijke ervaring.
2   Met een gids bezochten onze PlantinGenoten de succesvolle expo over de Grotesken in het Museum Plantin-Moretus (10.5.19).
3   PlantinGenoten mochten één collegedag gratis meevolgen van de zaterdagopleiding. Bijvoorbeeld bij Johan Van Looveren.

4   Veel deelnemers dit jaar voor onze academische zitting op 5 oktober, met een boeiend verhaal door Ramiro Espinoza.
5   Maar liefst 23 studenten ontvingen dit jaar hun diploma. We hielden de receptie in de tuin van het museum.

6   Opening expo met het werk van de studenten Boekontwerp en Type design. Verder: pop-up expo over Louis Van den Eede.
7   PlantinGezellen en PlantinGenoten kregen op de finissage van de expo de deskundige uitleg van de studenten zelf. (17.11.19)

8   Met korting naar het jaarlijkse alumni-event, het Typosium, met sprekers als Brody Neuenschwander en Ann Bessemans.
9   PlantinGezellen en PlantinGenoten bezochten op 15 november de industriële binderij van Brepols in Turnhout.
10   Zelf drukken op de hoogdruk- en diepdrukpersen van Vladimir Ivaneanu in Gent (21.9.19).


P.S. Uiteraard is ook elk ander bedrag om onze werking te bestendigen erg welkom. Giften voor het Plantin Instituut voor Typografie / Plantin Genootschap zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro door ze over te schrijven naar de vzw Antwerpen Kunstenstad, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen, op rekening BE14 7350 3595 7783 met vermelding ‘Gift Plantin Instituut voor Typografie’.