Interessante typografische events in de volgende maanden

Academische zitting en opening expo ‘Type Design/Boekontwerp. In de sporen van Plantin’
Op de feestelijke Academische zitting in zaal 3 van het Museum Plantin-Moretus wordt de tentoonstelling geopend met het afstudeerwerk van onze studenten Type design en Boekontwerp. Tegelijk kan je ook de pop-up expo bezoeken met een overzicht van het typografisch werk van Louis Van den Eede. Na de diploma-uitreiking volgt er nog een receptie.
Keynote speaker dit jaar is Ramiro Espinoza. Ramiro Espinoza werd geboren in Santa Fe, Argentinië. Hij studeerde grafische vormgeving aan de ‘Universidad Nacional del Litoral’. Na zijn afstuderen doceerde hij typografie aan de universiteit van Buenos Aires en werkte hij als editoriaal ontwerper voor kranten als ‘El Litoral’ en ‘La Nación’. In 2003 verhuisde hij naar Nederland om Type design te studeren aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Later volgde hij de Expert class Type design van ons instituut. In 2007 lanceerde hij zijn eigen typefoundry Retype om zijn lettertypes in de markt te zetten. Hij schreef bijdrages in verschillende design-magazines en heeft uitgebreid onderzoek verricht naar voorbeelden van typische Nederlandse lettering. In 2015 publiceerde hij het boek ‘De Amsterdamse Krulletter’.
Hij zal zijn lezing in het Engels houden.
Om 14,30 uur kunnen studenten en alumni in het auditorium ook nog een lezing meepikken over ‘Punchcutting as a research tool’ door Ramiro Espinoza. Vooraf inschrijven op plantin.instituut@antwerpen.be.
zaterdag 5 oktober, om 10.30 uur, Museum Plantin-Moretus, Antwerpen


Het Congres, powered by VIGC
Save the date.
donderdag 10 oktober, congrescentrum Lamot, MechelenBruegelweekends
De mooiste Bruegelprenten uit de Antwerpse collecties worden veilig bewaard in het depot van het Museum Plantin-Moretus (MPM). Ook de collectie papieren erfgoed uit het Museum Mayer van den Bergh heeft een tijdelijke plek in ons depot. Iedereen kan de Bruegelcollectie in onze leeszaal opvragen en bewonderen.
Samen met het Museum Mayer van den Bergh plant het MPM in het Bruegeljaar 2019 ook toonmomenten in de leeszaal. Tijdens deze weekenden kan het publiek enkele parels van Bruegels hand ontdekken. In samenwerking met het Rubenianum en het Ruusbroecgenootschap (Universiteit van Antwerpen).
12 en 13 oktober, Leeszaal MPM, Antwerpen, van 10 tot 17 uur. Er is ook nog een Bruegelweekend op 23-24 november.