Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21
Slide 22
Slide 23
Slide 24
Slide 25
Slide 26
Slide 27
Slide 28
Slide 29
Slide 30
Slide 31
Slide 32
Slide 33
Slide 34
Slide 35
Slide 36
Slide 37
Slide 38
Slide 39
Slide 40
Slide 41
Slide 42
Slide 43
Slide 44
Slide 45
Slide 46
Slide 47
Slide 48
Slide 49
Slide 50
Slide 51
Slide 52
Slide 53
Slide 54
Slide 55
Slide 56
Slide 57
Slide 58
Slide 59
Slide 60

EVENTS AND SYMPOSIA

Expert class Boekontwerp online editie

De Expert class Boekontwerp volgt een nieuwe formule: we organiseren de tien lessen in afstandsleren. Wilde je vroeger al inschrijven, maar zag je op tegen de reistijd naar en van Antwerpen? Dan krijg je nu eenmalig de gelegenheid om de Expert class in afstandsleren te volgen.

De voorbije maanden hebben we in onze andere opleidingen ervaring opgebouwd met deze vorm van lesgeven, zodat we nu een vlotte en aangename leservaring via Zoom bieden. Ook indien er straks onder de Corona-maatregelen weer les kan worden gegeven in het Museum Plantin-Moretus zelf, blijven we de lessen online streamen. Om een vlot lesvolgen te garanderen laten we maximaal tien deelnemers toe dus schrijf tijdig in.

Docent: Jurgen Persijn (practicum) en Johan Van Looveren (theorie)
Aanvang: vrijdag 22 januari 2021
Lessenrooster: tien vrijdagen: 22 januari, 12 februari, 5 en 19 maart, 2 en 23 april, 7 en 28 mei, 2 juli 2021, telkens van 10.00 tot 16.30 uur.
De jurering is op 18 juni 2021.
Inschrijvingsgeld: 1350 euro

Er is ook een traject waar je dit practicum combineert met vijf hoorcolleges op zaterdagvoormiddag. Aanvang: 16 januari 2021.
Lees verder >


Semestrieel inschrijven kan nu voor de tweejarige opleiding

Start inschrijvingen EcTVWil je graag de Expert classes Typografie & Vormgeving volgen, maar je hebt de inschrijvingsperiode in september 2020 gemist? Wij hebben goed nieuws, want bij ons kan je twee keer per jaar starten. Dat is het voordeel van ons semestersysteem!

Dit opleidingsprogramma start op 16 januari 2021 en duurt 2 jaar of 4 semesters. Je kan jaar per jaar inschrijven. De term ‘expert classes’ verwijst naar de docenten van ons instituut. Hun jarenlange ervaring met de vele facetten van de grafische sector staan borg voor grote deskundigheid. Maar we willen ook van de studenten echte experts maken. Start nu en studeer samen met een team van enthousiaste studenten en docenten.

Bekijk het collegerooster van de vier semesters.
Meer info >


Belangrijk schenking aan onze bibliotheek

Letterproef Houten Letters
Henk Gianotten, tot 2000 o.a. marketing manager bij Tetterode (nu Heidelberg Benelux), schenkt een groot deel van zijn boeken aan de bibliotheek van het Plantin Instituut. Ook na zijn pensionering bleef Gianotten nog regelmatig over letterontwerpen en typografie publiceren in tijdschriften. Honderden boeken, waaronder heel wat recente uitgaves, vervolledigen nu de Louis Van den Eede-bibliotheek.
Wij stellen je een aantal pareltjes uit de collectie voor en vertellen meer over de persoon van Henk Gianotten.
Lees verder >

AGENDA

Nieuwe datum voor academische zitting

Zaterdag 20 maart 2021, Museum Plantin-Moretus, Antwerpen.
De academische zitting en de diploma-uitreiking wordt uitgesteld tot zaterdag 20 maart 2021. We zullen dan ook de tentoonstelling openen waar de studenten van onze practica hun afstudeerwerken zullen presenteren.

Het Plantin Instituut voor Typografie organiseert Posthogeschool-opleidingen Expert classes Typografie & Vormgeving. Als autonoom instituut biedt het een uniek 2-jarig curriculum aan waarin theoretische inzichten en historische achtergronden gecombineerd worden met actuele technische kennis en praktische vaardigheden. Ben je geïnteresseerd in korte opleidingen, dan kun je kiezen uit korte modules die onderdeel zijn van de Expert classes Typografie & Vormgeving. Daarnaast organiseren we practica Expert class Type design, Expert class Boekontwerp en een summerschool, die jaarlijks worden gegeven.

NEWS
Schrijf nu in voor de Korte module ‘Digitaal letterontwerp’

In deze korte lessenreeks op zaterdagnamiddag leer je over de technologie achter ... Read more >

In deze korte lessenreeks op zaterdagnamiddag leer je over de technologie achter fonts en ga je zelf aan de slag met LetterModeller. Met deze software kan je lettervormen transformeren aan de hand van parameters en met de ingebouwde glyph-editor kan je die vormen heel precies bewerken.
Thuis werk je verder aan je lettertype (onderkast en kapitalen) en je deelt je resultaten in de besloten, online groep. De bekende letterontwerper Frank Blokland is daarbij je coach.
Verder lezen >

Close
Een lettertype van de Expert class Type design steelt de show

Het financieel dagblad Handelsblatt kreeg een redesign van Garcia Media. Guyot, ... Read more >

Het financieel dagblad Handelsblatt kreeg een redesign van Garcia Media. Guyot, een lettertype wat ontwikkeld werd in onze Expert class Type design, werd uitgekozen als display- en broodletter.
Verder lezen >

Close
(Nederlands) Kort overzicht van ons opleidingsaanbod

Sorry, this entry is only available in Nederlands. ... Read more >

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

Close

©2021 | Privacypolicy