Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21
Slide 22
Slide 23
Slide 24
Slide 25
Slide 26
Slide 27
Slide 28
Slide 29
Slide 30
Slide 31
Slide 32
Slide 33
Slide 34
Slide 35
Slide 36
Slide 37
Slide 38
Slide 39
Slide 40
Slide 41
Slide 42
Slide 43
Slide 44
Slide 45
Slide 46
Slide 47
Slide 48
Slide 49
Slide 50
Slide 51
Slide 52
Slide 53
Slide 54
Slide 55
Slide 56
Slide 57
Slide 58
Slide 59
Slide 60

EVENTS AND SYMPOSIA

Laatste weekend: de studenten van de expert classes stellen tentoon

Tentoonstelling afstudeerwerk Plantin Instituut
Nog tot zondag 17 november kan u het afstudeerwerk komen bekijken van de studenten van de Expert class Boekontwerp en de Expert class Type design. Deze tentoonstelling loopt in de expozaal van het Museum Plantin-Moretus.

Book/Type design. In de sporen van PlantinTickets

Alle bezoekers van het museum kunnen deze tentoonstelling zonder meerkosten meepikken. De ticketprijs is €8 en er gelden reducties.

Lees meer >


Boekontwerp tentoonstelling

Open Dag

Op zondag 17 november, de laatste dag van de tentoonstelling, kan je de boek- en letterontwerpers zelf aan het woord horen tijdens onze Open dag. Vier studenten stellen persoonlijk hun werk voor: Tina De Souter, Ricky Rijkenberg, Alessandra Rodilosso en Claudia Fratantonio. Iedereen die vooraf inschrijft via e-mail ontvangt een gratis toegangskaart voor het museum. Inschrijven: plantin.instituut@antwerpen.be
Als je de tentoonstelling nog niet bezocht hebt, is dit een buitenkans om de uitleg te krijgen van de makers zelf. En als je eraan denkt om onze practica zelf te volgen, dan kan je hier alle info krijgen.
Expozaal, zondag 17 november, om 11 uur.


Nieuw: driedaags Boekwetenschap-college. Uitzonderlijk in Leiden

ThysianaElke twee jaar geeft Goran Proot bij het Plantin Instituut een college Boekwetenschap. Onze studenten zijn steeds erg enthousiast over deze lessen. Goran Proot brengt de materie op een toegankelijke, heel verhalende en interactieve manier, en de studenten krijgen de oude drukken ook van nabij te zien. Daarom hebben we besloten om het vak jaarlijks in te richten, afwisselend in Leiden (NL) en in Antwerpen. Dit driedaags college start op 14 december.

Verder lezen >


Veel stralende gezichten op onze academische zitting

Studenten Expert classes

Op zaterdag 5 oktober ontvingen 22 studenten hun diploma van geaggregeerde van het Plantin Instituut en openden we de tentoonstelling met het afstudeerwerk van onze practica. Rond het werk van boektypograaf Louis Van den Eede was er dat weekend nóg een tentoonstelling. Ramiro Espinoza was onze keynote spreker. Bekijk hier het verslag.

AGENDA

Studiebezoek aan Graphius en het Industriemuseum (Gent)

29 november, 10 uur, drukkerij Graphius, Gent.
In de namiddag, om 14.15 uur, bezoeken we nog de vernieuwde drukkerijafdeling van het Industriemuseum. Voor studenten, docenten, sponsors en vrienden van Plantinia.

After Adobe Max

woensdag 20 november, Zebrastraat 32, Gent. Adobe MAX is hét jaarlijkse event van Adobe in de VS. Met meer dan 16.000 deelnemers de absolute hoogmis voor designers, fotografen, web designers, ontwikkelaars en al wie betrokken is in de grafische creatie en productiecyclus. De nieuwe versies van de Creative Cloud apps zijn ondertussen al te gebruiken. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert VIGC een samenvatting van wat er gelanceerd werd.

Meer events?

Een overzicht van de (typo)grafische events van het voorjaar vind je hier.

Het Plantin Instituut voor Typografie organiseert Posthogeschool-opleidingen Expert classes Typografie & Vormgeving. Als autonoom instituut biedt het een uniek 2-jarig curriculum aan waarin theoretische inzichten en historische achtergronden gecombineerd worden met actuele technische kennis en praktische vaardigheden. Ben je geïnteresseerd in korte opleidingen, dan kun je kiezen uit korte modules die onderdeel zijn van de Expert classes Typografie & Vormgeving. Daarnaast organiseren we practica Expert class Type design, Expert class Boekontwerp en een summerschool, die jaarlijks worden gegeven.

NEWS
Volg het college ‘Geschiedenis van de drukletter’

Elke twee jaar kan u de korte module volgen van John A. Lane. Deze boekhistoricu ... Read more >

Elke twee jaar kan u de korte module volgen van John A. Lane. Deze boekhistoricus, gespecialiseerd in de geschiedenis van de drukletter, stempelsnijders en lettergieters, belicht de belangrijkste stempelsnijders (graveurs) en letterontwerpers vanaf het begin (Jenson, Griffo, Garamont) tot in de tweede helft van de twintigste eeuw (Frutiger, Zapf). De lessen zijn op zaterdagnamiddag en beginnen op 26 oktober.
Verder lezen >

Close
Alumna Walda Verbaenen wint C-mine award

Het is mooi om te zien hoe het Phonotype-project nieuwkomers in ons land zal kun ... Read more >

Het is mooi om te zien hoe het Phonotype-project nieuwkomers in ons land zal kunnen helpen om de juiste uitspraak van onze taal onder de knie te krijgen. Onze alumna Walda Verbaenen won met haar masterproject de C-mine award van de stad Genk.
Verder lezen >

Close
(Nederlands) Kort overzicht van ons opleidingsaanbod

Sorry, this entry is only available in Nederlands. ... Read more >

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

Close
Lid-worden-Plantinia

©2018 | Privacypolicy