Activiteitenkalender Plantinia 2017

Onze vriendenvereniging Plantinia heeft de kalender bekend gemaakt van een aantal geplande activiteiten. U kunt nog altijd aansluiten zodat u ook uitgenodigd wordt voor deze evenementen. Het kan al vanaf 30 euro.

Zaterdag 29 april – Open Dag. Dit is een informatiesessie voor geïnteresseerden in de Expert classes en korte modules van het Plantin Instituut. Er zullen ook een aantal docenten en alumni aanwezig zijn.

Zaterdag 3 juni – We bezoeken in de voormiddag de bibliotheek van de abdij van Postel. ’s Namiddags zijn we te gast bij Crius-Group in Hulshout. Tijdens dit bedrijfsbezoek leren we hoe, door middel van doorgedreven automatisatie, boeken efficiënt en kwaliteitsvol worden vorm gegeven. Tot slot deelt Thomas Crombez zijn ervaringen met het digitaliseren van boeken en tijdschriften.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 juli – Summerschool. Een praktische workshop Indesign voor onze studenten en oud-studenten. Meer info volgt nog.

Vrijdag 22 september, namiddag – Studiebezoek aan het KASK Gent onder leiding van Vladimir Ivaneanu, docent ‘Typografische en Artistieke Druktechnieken’ en ‘Geschiedenis van het Beeld’.

Zaterdag 30 september (let op: niet op 23 september) – Academische zitting. We heffen het glas op het slagen van onze studenten. Ook wordt dan de tentoonstelling Inside/Outside, met de eindwerken van de studenten Book design en Type design, plechtig geopend.

Zaterdag 27 januari 2018 – Nieuwjaarsreceptie. De start van een nieuw werkjaar Plantinia.

We vragen ook aandacht voor het jaarlijks Zomertyposium, op zaterdag 26 augustus, van Initiaal, onze onafhankelijke alumni-organisatie. Meer informatie over Initiaal en voorbije Zomertyposia vindt u op www.initiaal.be. Het programma van het Zomertyposium wordt gewoonlijk in mei op deze website bekendgemaakt.

Terug naar nieuwsbrief voorjaar